StudyCyprus
Search

 

FOLLOW US ON
SOCIAL NETWORKS

     Facebook

Βιογραφικό – Το «Κλειδί» για την πόρτα της συνέντευξης

Ψάχνεις για Κλάδους Σπουδών στην Κύπρο;

 
 

Με τη Μηχανή Αναζήτησης Κλάδων σπουδών της StudyCyprus.eu μπορείς να ψάξεις και να συγκρίνεις τα πτυχία που προσφέρουν τα πανεπιστήμια της Κύπρου.

 

Περιγραφές Επαγγελμάτων

 
 

Τι γνωρίζεις για το επάγγελμα που θέλεις να ακολουθήσεις;

Δοκίμασε τον Οδηγό Επαγγελμάτων της StudyCyprus.eu και μάθε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά, το μέλλον των επαγγελμάτων και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

 

Like our Facebook Page

 
Βιογραφικό – Το «Κλειδί» για την πόρτα της συνέντευξης

Δύσκολοι Καιροί…

του Βάσου Λαππά
25/01/2016

Δύσκολη η εποχή που ζούμε, η ανεργία έχει κτυπήσει κόκκινο, ιδιαίτερα στους νέους, οι θέσεις εργασίας λιγοστές και οι υποψήφιοι πολλοί.

Όπως σε κάθε αγορά, έτσι και στην αγορά εργασίας, ισχύει ο αδυσώπητος νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Οι εργοδότες πλέον έχουν την πολυτέλεια της επιλογής, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα μέσα από απίστευτα μεγάλους αριθμούς υποψηφίων.

 

Μέσα από την επαφή μας, ως Γραφείο Καριέρας του CIIM, με τα Τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού πολλών εταιρειών, διαπιστώνουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις, με την προκήρυξη μιας θέσης εργασίας, οι εταιρείες δέχονται καταιγισμό αιτήσεων και βιογραφικών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές φορές αντί να κοινοποιήσουν τις θέσεις εργασίας μέσω των διάφορων ΜΜΕ ή ιστοσελίδων, προτιμούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να εντοπίσουμε εμείς κατάλληλους υποψήφιους από τους φοιτητές ή απόφοιτούς μας και να αποστείλουμε τα βιογραφικά τους.

 

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι, λόγω φόρτου εργασίας που προκύπτει από το μεγάλο όγκο βιογραφικών, τα Τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού αφιερώνουν πολύ λίγο χρόνο στο αρχικό φιλτράρισμα τους και αυτό καταδεικνύει πόσο σημαντική είναι η σωστή συγγραφή ενός βιογραφικού. Με δεδομένο το μεγάλο ανταγωνισμό, είναι αναμενόμενο ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι θα «κοπούν» σε αυτό το στάδιο και μόνο μερικοί θα κληθούν για συνέντευξη. Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό ότι το κριτήριο με βάση το οποίο θα κληθεί, ή όχι, κάποιος να κάνει το δεύτερο βήμα στην προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας είναι η παρουσίαση και το περιεχόμενο του βιογραφικού του.

 

Βιογραφικό = Κλειδί

 

 

Ένα καλό βιογραφικό είναι κυριολεκτικά «κλειδί» το οποίο θα μας ανοίξει την πόρτα και θα εξασφαλίσει την παρουσία μας στην επόμενη δοκιμασία, δηλαδή στη συνέντευξη. Κάθε λέξη που γράφουμε μέσα στα στενά όρια ενός βιογραφικού θα πρέπει να είναι διαλεγμένη έτσι ώστε το περιεχόμενο να αναδεικνύει τον υποψήφιο, τόσο τις γνώσεις και ικανότητές του, όσο και την προσωπικότητά του.

 

Η συγγραφή ενός βιογραφικού δεν είναι υπόθεση λίγων ωρών ή μιας μέρας, αλλά είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και αρκετή προσπάθεια. Χρειάζεται, καταρχήν ψάξιμο, διερεύνηση και μελέτη και ευτυχώς πλέον ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και της πληροφορικής όπου η πρόσβαση σε σχετικές πληροφορίες είναι θέμα δευτερολέπτων.


 

Η Δομή

 

Αφού κάνουμε λοιπόν την αρχική μας έρευνα, θα πρέπει να αποφασίσουμε για τη δομή, το σκελετό δηλαδή με βάση τον οποίο θα κτίσουμε το οικοδόμημα μας. Η δομή και ο τρόπος συγγραφής ενός βιογραφικού είναι σε αρκετά μεγάλο βαθμό θέμα επιλογών του κάθε ατόμου, γι’ αυτό μπορούμε να βρούμε χιλιάδες τρόπους γραψίματος στο διαδίκτυο, οι περισσότεροι από τους οποίους, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αποδεκτοί.

 

Αυτό που θα πρέπει να έχουμε υπόψη είναι ότι εφόσον ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο μοτίβο θα πρέπει να παραμείνουμε πιστοί σε αυτό μέχρι το τέλος. Απαγορεύονται αυστηρώς οποιεσδήποτε εναλλαγές, σκόπιμες ή όχι, όσο ασήμαντες και αν θεωρούμε ότι είναι, γιατί αυτές καταδεικνύουν έλλειψη επαγγελματισμού. Αν για παράδειγμα καταγράφω τα ονόματα των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων με Fonts: Bold, Calibri, 12 τότε δεν θα πρέπει να σιγουρευτώ ότι όλα είναι γραμμένα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.


 

Βασικοί Κανόνες

 

 

Όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται πιο πάνω, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια σχετική ευελιξία στην επιλογή της δομής και του τρόπου γραψίματος, υπάρχουν παράλληλα και κάποιοι περιορισμοί. Η συγγραφή ενός βιογραφικού διέπεται από μερικούς κανόνες, και τυχών παραβίαση τους μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες κλήσης σε συνέντευξη. Κάποιοι από αυτούς αναφέρονται πιο κάτω:

  • Απαγορεύονται οι εναλλαγές στη δομή και τρόπο γραψίματος.
  • Απαγορεύονται τα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη.
  • Απαγορεύονται τα ψέματα
  • Απαγορεύεται η χρήση εικόνων και χρωμάτων (εκτός από εξειδικευμένα επαγγέλματα όπως πχ Γραφίστες)
  • Δεν πρέπει να ξεπερνά τις δύο σελίδες (εκτός από ειδικές κατηγορίες πχ Ακαδημαϊκοί)
  • Δεν πρέπει να περιλαμβάνει πλεονασμούς και υπερβολικές εκφράσεις που συνήθως κουράζουν.
  • Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται συντομογραφίες που δεν είναι ευρέως γνωστές

 

Γενικές Συμβουλές

 

Ένα πολύ σημαντικό σημείο, που θα πρέπει να έχουμε υπόψη καθώς συγγράφουμε το βιογραφικό μας, είναι ότι θα πρέπει, για το κάθε τι που γράφουμε, να έχουμε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, είτε υπό τη μορφή πιστοποιητικών είτε υπό τη μορφή παραδειγμάτων. Θα πρέπει δηλαδή να είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε και να επεξηγήσουμε αυτά που καταγράφουμε, ιδιαίτερα δεξιότητες ή γνώσεις οι οποίες δεν αποδεικνύονται με κάποιο έγγραφο ή πιστοποιητικό. Αν, για παράδειγμα, σε κάποιο σημείο του βιογραφικού αναφέρουμε οργανωτικές ικανότητες, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να περιγράψουμε με 1-2 παραδείγματα, περιπτώσεις όπου αναπτύξαμε τις ικανότητες αυτές. Θα πρέπει, με λίγα λόγια, να σκεφτόμαστε καθώς συγγράφουμε το βιογραφικό μας, ότι αυτό θα αποτελέσει, κατά πάσα πιθανότητα, τη βάση συζήτησης σε μια πιθανή συνέντευξη. Θα πρέπει επίσης να είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε ή να δικαιολογήσουμε χρονικά κενά όπως π.χ. αν για πέραν των 6 μηνών δεν σπουδάζαμε ή εργαζόμασταν κάπου. Οι συχνές αλλαγές εργασίας/εργοδότη κάθε λίγους μήνες ή και χρόνο θα πρέπει επίσης να επεξηγηθούν.


 

Πότε τελειώνει ένα βιογραφικό;

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να γράψουμε και να ξαναγράψουμε αρκετές φορές το βιογραφικό μας και παράλληλα θα πρέπει να συμβουλευτούμε 2-3 ανθρώπους (έμπειρους γνώστες του αντικειμένου), οι οποίοι θα μας δώσουν σχόλια και εισηγήσεις για διορθώσεις ή αλλαγές. Θεωρητικά τότε θα έχουμε τελειώσει. Με δεδομένο όμως, ότι ζούμε πλέον στην εποχή της δια βίου μάθησης, όπου για να παραμένουμε ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας πρέπει να αναπτυσσόμαστε και να βελτιωνόμαστε διαρκώς, θα πρέπει αντίστοιχα να αναπροσαρμόζουμε αντίστοιχα και το βιογραφικό μας.


 

Στέλνουμε το ίδιο βιογραφικό για οποιαδήποτε θέση εργασίας;

 

Όχι. Το βιογραφικό θα πρέπει να αναπροσαρμόζεται με βάση τη συγκεκριμένη θέση στη συγκεκριμένη Εταιρεία. Θα πρέπει να αναδείξουμε αυτές τις ικανότητες ή/και γνώσεις που καλύτερα ταιριάζουν με τη συγκεκριμένη θέση και ίσως να υποβαθμίσουμε κάποιες άλλες που δεν είναι και τόσο σχετικές. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε την σημασία της συνοδευτικής επιστολής (cover letter) για την οποία θα αναφερθούμε με περισσότερες λεπτομέρειες σε μελλοντικό μας άρθρο. Να αναφέρουμε μόνο επιγραμματικά ότι μέσω αυτής θα πρέπει να επεξηγούμε πώς το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μας υπόβαθρο καθώς και τα ταλέντα και εμπειρίες μας συσχετίζονται με τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Αποφεύγοντας την υπερβολική χρήση του «εγώ», θα πρέπει να καταδείξουμε ότι γνωρίζουμε αρκετά για την εταιρεία και τις ανάγκες τις, και να αναφέρουμε τι έχουμε εμείς να προσφέρουμε σε σχέση με αυτές τις ανάγκες και πως εμείς θα δημιουργήσουμε αξία.


 

Το «Γενικό Βιογραφικό»

 

Τέλος, μια συμβουλή που δίνουμε στους φοιτητές και απόφοιτούς μας, είναι να διατηρούν στο αρχείο τους ένα γενικό βιογραφικό, στο οποίο θα έχουν αναπτύξει όλα τα σημεία σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Με αυτό τον τρόπο η αναπροσαρμογή του γίνεται πολύ πιο εύκολα, όταν και εφόσον χρειάζεται για την υποβολή κάποιας αίτησης, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να αφαιρεθούν αυτά τα οποία είναι περιττά.

 

 

*Ο Βάσος Λαππά είναι Careers Officer στο Cyprus International Institute of Management.

Facebook

FOLLOW US ON
SOCIAL NETWORKS

     Facebook